FAQ

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

 

Kun varaan aikaa mobiilisti, en löydä suoraa ajanvarauslinkkiä sivustoltanne. Koen, että se on hieman hankalaa löytää? 

-Sivustomme koko muuttuu, kun vaihdetaan pöytäkoneesta tablettiin tai puhelimeen. Näin ollen se myös siirtää menun eli päävalikon sivuun, jotta sivuston katseleminen helpottuisi. Olemme helpottaneet ajanvaraamista siten, että kun tulee suoraan sivustollemme, niin ajan voi varata heti etusivulla olevasta linkistä. Jos haluaa käyttää sivuvalikkoa, niin sieltä valitaan kohta Salon tai Spa - Varaa aika. Käytännössä uskomme ajanvarauksen löytyvän suhteellisen nopeasti ja kätevästi. 

Päävalikossa lukee että varaa aika hemmotteluun? Tarkoittaako tämä vain SPA-palveluihin varaamista? 

-Ekokampaamo-, kuin myös ekohoitolapalvelumme koostuvat hemmottelevista hoidoista, joten saman linkin alta löydät aina molempien palveluiden hoidot. Ajan varaaminen on hyvin helppoa.

Mistä johtuu, että parin viikon päästä hennaväri on lähes kokonaan haalistunut hiuksista? En tiedä käykö näin toistuvasti, mutta juuri värjäsin ohjeen mukaan ja väri kului nopeasti pois. Värjäsin punaisella hennajauheella, lisäsin muutaman tipan etikkaa ja lämmintä vettä. Annoin vaikuttaa parisen tuntia.

– Värin haalistuminen voi johtua monesta eri asiasta. Yleisesti ottaen hiusten kunto ja aikaisemmat värjäykset vaikuttavat suuresti värin pysyvyyteen. Myös lääkekuurit ja hormonaalinen toiminta voivat vaikuttaa värjäystulokseen. Voi olla myös, että itse henna, jota olet käyttänyt ei ole parhaimmasta päästä. Voit kuitenkin kokeilla toista henna-merkkiä, kuten esimerkiksi Cultivator's tai suunnata ekokampaamoon.

 

Pystyykö kasviväreillä vaalentamaan? Jos ei, niin mitä käytätte vaalennuksiin? 

-Kasviväreillä ei voi vaalentaa, vain ikäänkuin kirkastaa olemassa olevaa väriä. Vaalennus on edelleen hyvin pyydetty palvelu. Käytämme ekokampaamossamme Grön Salongin mukaista synteettistä vaalennusjauhetta ja savivaalennusta. Grön Salongin mukainen vaalennusjauhe on Goldwellin SilkLift niminen jauhe, joka on synteettinen, mutta lähes hajusteeton sekä täyttää Grön Salong-periaatteiden mukaiset vaatimukset ja ekologiset perusteet. Tässäkin vaalennuksessa käytetään hapetteita, mutta tuote rasittaa hiuksia huomattavasti vähemmän kuin perinteiset vaalennusaineet. Tällä ei saa hiuksiin tuhkaisia sävyjä, mutta luonnonvaaleita saa. Vaalennusjauhe on ihmiselle hellävaraisempi ja se ei ole päänahkakontaktissa, eikä niin luontoa kuormittava, sillä se ei sisällä esim. ammoniakkia, jota vaalennusjauheissa yleensä käytetään. Ehdottomasti yksi maailman kemikaalittomista keinoista vaalentaa hiuksia on puolestaan savivaalennus. Käytämme ekokampaamossamme ruotsalaista La Cordier sekä kotimaista Maa Earth Made-savivaalennusinnovaatioita. Biologisesti hajoava savi-sooda vaalennus on ekologinen tapa vaalentaa hiuksia. Se sopii niin synteettisesti värjätyille ja erityisesti kasvivärjätyille sekä käsittelemättömille hiuksille ja se vaalentaa pohjasta riippuen muutaman asteen. Savivaalennuksella voi tehdä koko pään vaalennuksia sekä raitoja eri tekniikoilla. Lopputulos on pehmeä ja luonnollinen. Käsittely aloitetaan savipesulla tai -puhdistuksella, jonka jälkeen tehdään vaalennus. Vaikutusaika on 30-60minuuttia. Seos koostuu ainoastaan kolmesta eri ainesosasta: savi-sooda sekoituksesta sekä hapetteesta. Hapete on synteettinen, sen tehtävä on avata hiushuokoset, josta väriä päästään muuttamaan. "Luomu" vaihtoehtoa hapetteille ei tällä hetkellä ole olemassa. Lopputulos on yleensä kaunis, joskin hiukan beigehtävään taittava sävy. Vaalennusteho perustuu yleensä hapetteen tasoon. Mitä korkeampi hapete, sen vaaleammaksi värin saa. Savivaalennuksella voi myös vain kirkastaa hiuksen väriä asteen tai pari jolloin lopputulos pysyy lähellä luonnollista tasoa. Savivaalennus sopii myös tummahiuksisille.

Saako kasvivärillä harmaat peittoon?

– Useimmiten saa. Harvoissa tapauksissa harmaanpeittokyky on saattanut horjua, riippuen minkälaisessa kunnossa hius on ollut alunperin tai kuinka käsitelty hius on. Jos hius on luonnon omassa tilassa, lopputulos on yleensä parempi.

Saako kasviväreillä sävytettyä hetkellisesti hiuksia? Entäpä korostettua omaa punaista sävyä ilman selkeää värjäystä? Miten väritön cassia toimii yksinään ilman värjäävää hennaa?

– Kasvivärjäys on yleensä aina hiusten sävyttämistä, sillä se ei muuta hiustenrakennetta sisältä vaan jää hiuksen pintaan. Jos haluaa korostaa omaa punaista väriä, niin todellakin kasviväri on parhain mahdollinen vaihtoehto. Väritöntä cassiaa käytetään joko hoitavana värinä asiakkaalle tai sävyttävänä yhdessä erilaisten yrttien kanssa, kuten kamomilla tai kehäkukka.

Ongelmani hiustenvärjäyksessä on se, että väri ei tahdo pysyä kuontalossa. Värjäytyy kyllä laitettaessa hyvin, mutta parin pesun jälkeen kaikki väri on vain kummallisesti ”liuennut” pois. Viime vuodet olen käynyt ekokampaajalla ja kasviväreistä on löytynyt kivat värit, mutta sama vaiva edelleen.

– Kasvivärjäys on prosessi ja haluttuun tulokseen voidaan tarvita useampi värjäyskerta. Jos olet käyttänyt synteettistä väriä ja hiuksesi ovat “läpivärjätyt”, prosessi on hidas. Jos taas hiuksesi ovat luonnontilassa, värjäys on helpompaa. Kasviväri ei tunkeudu hiuksen sisään muuttamaan hiuksen luonnollista koostumusta vaan se kiinnittyy hiuksen uloimpiin kerroksiin, joten se ei muuta myöskään hiuksissa olevaa synteettistä väriä. Jos taas hiukset ovat vaalennetut, se ei haittaa, raidat jäävät vain hiukan vaaleammaksi ja näyttävät värin kirkkaampana. Suosittelen siis jatkamaan kasvivärjäystä.

Pystyykö kasviväreillä toteuttamaan ns. balayage-raidat tai raidoitusta ylipäätänsä?

– Periaatteessa pystyy, mutta lopputulos ei ole aina yhtä selkeä, kuin synteettisillä aineilla tehtynä. Suosittelen raitoihin savivaalennusta. 

Pitääkö minun tietää, että minkä hoidon valitsen päänahalleni ennen teille tuloa (merilevä tai savi)? En löytänyt suoraa linkkiä kumpaankaan. 

-Yleensä valitsemme hoidon aina jokaisen yksilön tarpeiden mukaisesti, joten päätimme käyttää termiä Hoito tai Hoitopaketti. 

Kun on 15 vuotta värjännyt synteettisillä väreillä, itse ja kampaajalla, pitääkö ottaa jotain erityistä huomioon siirtyessä kasviväreihin? Toisin sanoen voiko vain hakea paketin ja värjätä itse, kun tyvikasvu alkaa seuraavan kerran häiritsemään?Minkälaisia eroja kasviväreissä on? Katsoin nettikaupasta, että pakkauksia löytyi montaa eri merkkiä ja laatua. Oli ”tavallisen” näköisiä hiusväripaketteja sekä hennaa. Mitä eroja näillä on ja mitä pitäisi ottaa huomioon?

– Ihan ensiksi mainittakoon, että tässä tapauksessa on hyvin tärkeää tehdä kunnollinen syväpuhdistus, jotta hiuksista irtoaa kaikki ylimääräiset tali-, kemikaali- ja raskasmetallijäämät. Tämä auttaa värin tarttumista ja pysymistä. Kampaajakäynnit vievät kyllä jonkin verran rahaa, mutta se on myös pitkällä aikatähtäimellä yleisesti ottaen kannattavaa – kun hius on huolitellumpi, väri yleensä kestää pidempään paremman näköisenä. Kasvivärejä on montaa eri merkkiä ja hinta myös vaihtelee. Ikävä kyllä monet henna-tuotteet, joita jopa markkinoidaan luonnollisina, sisältävät kestoväriä ja erittäin allergisoivaa PPD:tä. Jos haluaa varmistua hennan oikeudesta, kannattaa lukea INCI-lista läpi. Aito luonnonhenna on nimellä “Lawsonia Inermis” kun taas synteettinen henna on pelkästään nimellä “Lawsonia”.